Futás

 
Időpont:

2018. szeptember 22-én. 14:00 óra

Versenyközpont:

D’Orsay Kastélykert - Szeghalom, Nagy Miklós út 6.

Autóval érkezők részére ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk. Autóbusszal érkezőknek Szeghalom-Kossuth tér megállóig kell jegyet váltaniuk, a buszmegállótól kb. 5 perc kényelmes tempójú sétával elérhető a verseny helyszíne. A vonattal érkezők számára a vasútállomástól ingyenes transzfert biztosítunk – erre való igényeket kérjük előre jelezni szíveskedjenek.

Rajtcsomag átvétel:

2018. szeptember 22-én 10:00 - 13:45 –ig (a helyszíni nevezésre is csak eddig van lehetőség, ne hagyd az utolsó pillanatra)

Kategóriák:

Egyéni, 2-3-4 fős csapatverseny

Távok:

Együtt fut a család táv 500 m. Rajt: 12:30 Előző évekhez képest időpont változás!

Gyerek táv 1200 m Rajt: 12:45 Előző évekhez képest időpont változás

Városi táv - 1 kör (5 km) Rajt: 14:00 Szintidő: 45 perc

Negyedmaraton – 2 kör (≈10,5km) Rajt: 14:00 Szintidő: 90 perc

Félmaraton – 4 kör (≈21 km) Rajt: 14:00 Szintidő: 180 perc

Korhatár:

Korhatár nincs. A versenyre bármilyen életkorú sportoló jelentkezhet saját felelősségére. FONTOS!!! A 18 év alatti versenyzők a versenyre nevezéskor aláírt szülői hozzááruló nyilatkozatott kötelesek leadni!!!

Frissítés:

2,5 km-enként (víz, gyümölcs, szőlőcukor, nápolyi)

Öltöző, ruhatár:

A könyvár épületében biztosított.

Nevezési díj tartalmazza:

 • chipes időmérés
 • frissítés
 • orvosi szolgálat
 • biztosított útvonal
 • egyedileg emblémázott érem
 • öltözési lehetőség és őrzött ruhatár
 • vendéglátás
Értékelés:

Nők és férfiak külön abszolút kategóriánként 14 év alatt, 14-20 év, 21-30 év, 31-40 év, 41-50 év és 51-60 és 60 év felettiek. A csapatnál abszolút (csapatversenynél utolsónak beérkező csapattag ideje számít.) A 4 fős csapatverseny esetében a célba utolsónak beérkező csapattag idejét vesszük figyelembe az értékeléskor.
Különdíjat érdemelhet majd aki valamiért különleges (vagy azért mert jelmezben fut, vagy valami olyanért amitől ő más mint a többi futó).

Díjazás:

A verseny abszolút győztesei közül az 1-3. helyezettek (nők, férfiak külön) ajándékot és oklevelet kapnak. A csapatoknál nincs külön férfi és női díjazás. A korosztályos 1 helyezettek emléklapban részesülnek. Az idén is szeretnénk átadni a PÁKÁSZ FUTAM 2018 év legsportosabb munkahelye tiszteletbeli díjat azon munkahely részére ahonnan a legtöbb résztvevő érkezik (ehhez mindenképpen szükséges a munkahely rovat kitöltése)

Versenyszabályok:


Egyéb feltételek:

 • A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káráért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • A versenyben résztvevők csomagjainak elhelyezésére a rendezők sátrat biztosítanak.
 • A csomagmegőrző sátorban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén a rendezők felelősséget nem vállalnak.
 • A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.
 • A versenyen kísérő autó, motorkerékpár, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, politikai megmozdulás /propaganda vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
 • A verseny rendezői fenntartják az útvonal, a helyszín, az akadályok, a program és időpont változtatás jogát.
 • A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 • A verseny az időjárási körülményektől függetlenül megrendezésre kerül, kikéve ha a meterológiai előrejelzés szerint olyan mértékű vihar várható, mely következtében a katasztrófavédelem munkatársai nem ítélik meg biztonságosnak a körülményeket, pl. a viharos szélben a fák ágainak törése.
 • A nevezési díjat visszakövetelni nem lehet.
 • A nevezési díjat más versenyre nem lehet átvinni, de másik versenyzőnek át lehet átadni!
 • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.
 • A nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is.
 • A nevezési űrlap kitöltése során nevező nyilatkozik az adatainak őrzési idejéről és arról is, hogy
 • A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.
Orvosi tudnivalók:

 • Ha a verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, az orvosi sátort a cél terület közelében lesz megtalálható.
 • Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz a legközelebbi pályaellenőrnek kell szólni vagy a frissítő állomáson kell jelezni hol történt a rosszullét.
 • Regisztrációkor kötelező kitölteni a baleset esetén értesítendő részt, itt feltüntetheted azt is, ha valamilyen gyógyszer hatása alatt vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, hogy rosszullét esetén ezek segítségül szolgáljanak.
NEVEZÉSI DÍJAK
A megadott árak bruttó árak.


Útvonal

Távok

Előnevezve

2018-09-20-ig

Helyszíni nevezés

FUTÁS

Gyermektáv ingyenes

ingyenes

Együtt fut a család táv ingyenes

ingyenes

Városi táv (egyéni)

5 km

2500 Ft / fő

4000 Ft / fő

Negyedmaraton (egyéni)

10,5 km

3000 Ft / fő

4000 Ft / fő

Félmaraton (egyéni)

21,1 km

3500 Ft / fő

4000 Ft / fő

Félmaraton csapat váltó 

4x5 km

8500 Ft / csapat

10000 Ft / csapat

KERÉKPÁROZÁS

1.     Szeghalom-Füzesgyarmat-Biharnagybajom-Nagyrábé-Bihartorda-Bakonszeg-Szeghalom

72 km

3500 Ft/ fő

4000 Ft/ fő

2.     Szeghalom-Darvas-Szeghalom

38 km

3000 Ft/fő

4000 Ft/fő

3.     Szeghalom-Füzesgyarmat-Szeghalom

18 km

2500 Ft /fő

4000 Ft /fő

GYALOGTÚRA

1.    Szeghalom-Berettyó gát – Összefolyás Sebes Körös gát – Közúti híd – Sebes Körös gát túloldala – Körösladány – Duzzasztó – Berettyó gát - Versenyközpont

35 km

3500 Ft/ fő

4000 Ft/ fő

2.    Szeghalom-Berettyó gát – Összefolyás - Sebes Körös gát – Közúti híd - Koplaló kert – Berettyó gát –Várdai tó - Versenyközpont

25 km

3000 Ft/fő

4000 Ft/fő

3.    Szeghalom-Berettyó gát - Összefolyás és vissza a versenyközpontig

15 km

2500 Ft /fő

4000 Ft /fő

14 év alattiaknak, BSI futónagyköveteknek INGYENES. Több sportágban való nevezés esetén a 2. nevezés 50%-os kedvezménnyel, a 3. ingyenes.

Kerékpár kölcsönzés: 600 Ft/óra. - ezen igényét a nevezéskor a megjegyzés rovatban kérjük közölni


A befizetés módja:

Banki átutalással. A nevezési díj a K&H Banknál vezetett 10402661-50526777-89831006 számlaszámra teljesíthető. A kedvezményezett neve: PÁKÁSZ FUTAM SE.

A megjegyzés rovatba kérjük írja be a versenyző nevét.

A nevezési díj befizetésével a résztvevők hozzájárulhatnak a róluk készült hang és képanyag, elektronikus és nyomtatott médiában való megjelenéséhez.


NEVEZÉS