Futás

Időpont:

2019. szeptember 8-án (vasárnap) 11:00 óraVersenyközpont:

D’Orsay Kastélykert - Szeghalom, Nagy Miklós út 6.Autóval érkezők részére ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk.

Autóbusszal érkezőknek Szeghalom-Kossuth tér megállóig kell jegyet váltaniuk, a buszmegállótól kb. 5 perc kényelmes tempójú sétával elérhető a verseny helyszíne.

A vonattal érkezők számára a vasútállomástól ingyenes transzfert biztosítunk – erre való igényeket kérjük előre jelezni szíveskedjenek.Rajtcsomag átvétel:

2019. szeptember 7-én 14:00 - 18:00 –ig (a helyben és a közelben lakókat szeretnénk kérni, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel ezáltal gördülékennyé téve a távolabbról érkezők másnapi rajtszám átvételt és a helyszíni nevezését)

2019. szeptember 8-án 07:00 – 10:45 –ig (a helyszíni nevezésre is csak eddig van lehetőség, ne hagyd az utolsó pillanatra)Távok:

Együtt fut a család táv 500 m.               Rajt: 10:00      

Gyerek táv 1200 m                              Rajt: 10:15      Városi táv - 1 kör (5 km)                      Rajt: 11:00       Szintidő: 45 perc

Negyedmaraton – 2 kör  (≈10,5km)       Rajt: 11:00       Szintidő: 90 perc

Félmaraton – 4 kör (≈21 km)                Rajt: 11:00       Szintidő: 180 percKorhatár:

Korhatár nincs. A versenyre bármilyen életkorú sportoló jelentkezhet saját felelősségére.

FONTOS!!! A 18 év alatti versenyzők a versenyre nevezéskor aláírt szülői hozzááruló nyilatkozatott kötelesek leadni!!!Frissítés:

2,5 km-enként (víz, gyümölcs, szőlőcukor, nápolyi)Öltöző , ruhatár:

A könyvár épületében biztosított.Nevezési díj tartalmazza:

· chipes időmérés

· frissítés

· orvosi szolgálat

· biztosított útvonal

· egyedileg emblémázott érem

· öltözési lehetőség és őrzött ruhatár

· vendéglátásÉrtékelés:

Nők és férfiak külön abszolút kategóriánként 14 év alatt, 14-20 év, 21-30 év, 31-40 év, 41-50 év és 51-60 és 60 év felettiek.

Különdíjat érdemelhet majd aki valamiért különleges (vagy azért mert jelmezben fut, vagy valami olyanért amitől ő más mint a többi futó).Díjazás:

A verseny abszolút győztesei közül az 1-3. helyezettek (nők, férfiak külön) ajándékot és oklevelet kapnak. A csapatoknál nincs külön férfi és női díjazás.

A korosztályos 1 helyezettek emléklapban részesülnek.

Az idén is szeretnénk átadni a PÁKÁSZ FUTAM 2019 év legsportosabb munkahelye tiszteletbeli díjat. Szakítottunk a korábbi évek hagyományaival. Az idén a jelentkező munkahelyi csapatoknak különböző ügyességi versenyeket, sorversenyeket rendezzünk, így válik egyértelműen értékelhetővé a teljesítményük.Versenyszabályok:

Egyéb feltételek:

· A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káráért kártérítésre nem kötelezhetők.

· A versenyben résztvevők csomagjainak elhelyezésére a rendezők sátrat biztosítanak.

· A  csomagmegőrző sátorban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén a rendezők felelősséget nem vállalnak.

· A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből  kizárásra kerülnek.

· A versenyen kísérő autó, motorkerékpár, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.

· A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, politikai megmozdulás /propaganda vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

· A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

· A verseny rendezői fenntartják az útvonal, a helyszín, az akadályok, a program és időpont változtatás jogát.

· A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

· A verseny az időjárási körülményektől függetlenül megrendezésre kerül, kikéve ha a meterológiai előrejelzés szerint olyan mértékű vihar várható, mely következtében a katasztrófavédelem munkatársai nem ítélik meg biztonságosnak a körülményeket, pl. a viharos szélben a fák ágainak törése.

· A nevezési díjat visszakövetelni nem lehet.

· A nevezési díjat más versenyre nem lehet átvinni, de másik versenyzőnek át lehet átadni!

· A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.

· A nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is.

· A nevezési űrlap kitöltése során nevező nyilatkozik az adatainak őrzési idejéről és arról is, hogy

· A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.


Orvosi tudnivalók:


· Ha a verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, az orvosi sátort a cél terület közelében lesz megtalálható.

· Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz a legközelebbi pályaellenőrnek kell szólni vagy a frissítő állomáson kell jelezni hol történt a rosszullét.

· Regisztrációkor kötelező kitölteni a baleset esetén értesítendő részt, itt feltüntetheted azt is, ha valamilyen gyógyszer hatása alatt vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, hogy rosszullét esetén ezek segítségül szolgáljanak.


NEVEZÉSI DÍJAK

A megadott árak bruttó árak.

Útvonal

Távok

Előnevezve

2019-08-20-ig

Helyszíni nevezés

FUTÁS

Gyermektávingyenes

ingyenes

Együtt fut a család távingyenes

ingyenes

Városi táv (egyéni)

5 km

3500 Ft / fő

5000 Ft / fő

Negyedmaraton (egyéni)

10,5 km

4000 Ft / fő

5000 Ft / fő

Félmaraton (egyéni)

21,1 km

4500 Ft / fő

5000 Ft / fő

KERÉKPÁROZÁS

1.     Szeghalom-Füzesgyarmat-Biharnagybajom-Nagyrábé-Bihartorda-Bakonszeg-Szeghalom

72 km

4500 Ft / fő

5000 Ft / fő

2.     Szeghalom-Darvas-Szeghalom

38 km

4000 Ft / fő

5000 Ft / fő

3.     Szeghalom-Füzesgyarmat-Szeghalom

18 km

3500 Ft / fő

5000 Ft / fő

GYALOGTÚRA

1.    Szeghalom-Berettyó gát – Összefolyás Sebes Körös gát – Közúti híd – Sebes Körös gát túloldala – Körösladány – Duzzasztó – Berettyó gát - Versenyközpont

35 km

4500 Ft / fő

5000 Ft / fő

2.    Szeghalom-Berettyó gát – Összefolyás - Sebes Körös gát – Közúti híd - Koplaló kert – Berettyó gát –Várdai tó - Versenyközpont

25 km

4000 Ft / fő

5000 Ft / fő

3.    Szeghalom-Berettyó gát - Összefolyás és vissza a versenyközpontig

15 km

3500 Ft / fő

5000 Ft / fő

4.    Szeghalom-Berettyó gát- 47-es híd – Versnyeközpont

5 km

3500 Ft / fő

5000 Ft / fő

14 év alattiaknak, BSI futónagyköveteknek INGYENES. 

Kerékpár kölcsönzés: 700 Ft/óra. - ezen igényét a nevezéskor a megjegyzés rovatban kérjük közölniA befizetés módja:

 

Banki átutalással. A nevezési díj a K&H Banknál vezetett 10402661-50526777-89831006 számlaszámra teljesíthető. A megjegyzés rovatba kérjük írja be a versenyző nevét.
A nevezési díj befizetésével a résztvevők hozzájárulhatnak a róluk készült hang és képanyag, elektronikus és nyomtatott médiában való megjelenéséhez.

 

NEVEZÉS: